Gânduri vechi

Prunc în dar Am scris textul de mai jos acum doi ani, când am aflat că port în pântece o nouă minune. Acum e aici, doarme lângă mine-n pat. Mă uit la ea, inspir aerul pe care îl expiră, o miros, o mângâi și tremur de dorința de a o …

Gânduri vechi pentru iubirea mea

Anul trecut, pe 22 iulie, când am sarbatorit 8 ani împreună ți-am scris asta:  „Te iubesc, copil frumos! ” Cum te iubesc? Să-ncerc o-nşiruire./Adânc și larg şi-nalt, atât cât poate/ Atinge al meu suflet când străbat/ Spre grație, spre tot, spre nesfârşire./ Și te iubesc cu zilnica iubire,/ În pașnic …

Miraculoasa Mentă

Fetele mele se joacă împreună în sufragerie. Eu mă simt obosită, fără vlagă. Căldura asta m-a înmuiat ca pe o bucată de aluat. Pornesc agale spre bucătărie cu gand să imi fac o cafea. Deschid dulapul și il vad, borcanul cu frunze de mentă. Îi dau o sansa și alung pentru moment pofta de cafea (a doua pe ziua de azi).

Știu că am facut o alegere bună din clipa în care deschid borcanul. Mirosul de mentă mă duce direct în grădina bunicii, mă înviorează și mă face să am brusc o stare de bine. Mmm, 15 minute mai târziu savurez relaxată licoarea verde. E parfumată și răcoritoare. E exact ce am nevoie într-o zi în care energia mea e sub 0 iar a lor atinge cote maxime. Știam despre mentă doar că e bună când ai probleme cu stomacul. Din curiozitate, caut mai multe informații.

Aflu că ceaiul de mentă are efecte puternice asupra sistemului nervos și  tratează anxietatea. Ha, asta tocmai am simțit!

Cel mai util lucrul care l-am aflat e că uleiul de mentă calmează  mâncărimile cauzate de mușcăturile de țânțari. Fetele mele au alergie și se umflă foarte tare zona în care sunt ciupite așa că în mod cert voi testa cât de curând asta.

La fel de interesant este și faptul că ceaiul de mentă poate fi folosit ca apă  de gură şi pentru tratamentul aftelor. E de ajutor și în timpul sarcinii pentru reducerea senzațiilor de greață sau vărsături dar și în acea perioadă a lunii cu nervi și crampe abdominale.

Minunat! Câte beneficii! Ce comoară ascundeam în cămară!

Iar limonada cu mentă, în mod cert, e deliciul verii. Nu cred că e cinva care să nu se răcorească din când în când cu aceasta băutură revigorantă . Eu o pregatesc în casă. E foarte simplu. Nu e nevoie decât de 3 lamai, câteva frunze de mentă, 2,5 litri de apa și miere după gust. Rezultatul? Cel mai bun și mai sanatos suc pentru toată familia.

Până acum nu am folosit-o prea des, deși bunica mea era mar consumatoare de „izma”, așa cum i se mai zice popular. Dar acum că știu câte beneficii are, cât de bun e ceaiul și cât de gustoasă e limonada dacă adaugi în ea și cateva frunze de mentă, voi face  un stoc urias, să-mi ajunga toată iarna.

Răbdare

   Am găsit textul de mai jos pe blogul vechi. A fost ca o palma peste fata. Am primit un răspuns înainte sa întreb. Am aflat soluția  înainte de a pune vădit problema.    In ultima vreme sunt foarte agitată. Și  nemulțumită. Și nervoasă. Mereu vreau ca lucrurile sa se …

Cum am vindecat dermatita atopica cu nuci de sapun

Până acum câteva luni aveam impresia că nucile de săpun sunt niște mingi mici, literalmente, din săpun. Și sunt convinsă că nu sunt singura care credea asta. Am aflat ce sunt când întâmplător le-am vazut în raftul unui magazin. Cum arată, de fapt? Ca niște coji mici de nucă, evident. …