Social Media for Parents 2017

Social Media for Parents 2017

Miercuri am participat la Social Media for Parents pentru al treilea an consecutiv. Scriu cu întârziere pentru că imediat după conferință am plecat într-o scurtă vacanță. Mi-am propus să stau departe de telefon și aproape am reușit. Nu am scris dar m-am tot gândit la ce s-a discutat și am învățat.

O sa vă spun pe scurt, la liniuță, cu ce bagaj de cunostințe am plecat acasă:

– prima persoană care a vorbit a fost Urania Cremene. (Deși a zis că de obicei spectacolele încep cu formații mai slăbuțe, că cei buni vin la final, eu cred că datorită ei conferința a început „în forță”.)

A vorbit despre stima de sine a copiilor, ce este și cum o putem crește. Copiii se nasc cu ea dar, pe parcursul vieții, aceasta se diminuează, mai ales cu „ajutorul” părinților, cei care fac cele mai mari greșeli. Dacă nu noi, cine? Un exemplu care m-a pus pe gânduri a fapt acela că, în general, fetelor avem tendința să le spunem „Vai, ce frumoasă esti/ce rochie drăguță/ce par frumos!” punând accent pe aspect, pe ceea ce se vede, în loc să scoatem în evidență calitățile, asa cum facem în cazul băieților: „O, ce băiat putenic/hotărât/ambițios!”

Nu mi-am dat seama de lucrul acesta până acum, dar eu chiar așa fac.

Ce voi face de acum încolo: voi încerca să nu le mai stresez pe fete cu „așa e frumos/ așa trebuie/ așa se face”. Voi înlocui cuvintele frumoasă/ dulceață/ prințesă cu puternică/hotărâtă/răbdătoare/iubitoare/etc.

Voi continua să cultiv răbdarea prin exercitiul amânării și vom face zilnic împreună exercițiul recunoștinței. Ce vor face fetele, asta rămâne de văzut.

Sorin Cadar, medic homeopat, a vorbit depre ce trebuie să conțină bagajul de călătorie al copilului. Mai exact, trebuie să fim pregătiți cu antitermice de genul ibuprofen pentru febră mai mare de 38,5, antivomitive, decongestionant nazal si arnică pentru înțepături de insecte. Nu sunt adepta homeopatiei, nu știu nimic despre medicamentele despre care a vorbit dar mă voi documenta. Îmi răsună in minte și acum afirmatia că 80% din bolile copiilor sunt induse de părinți. Mă gândesc cu groază de câte ori le-am spus fetelor (la modul obsesiv) să nu mai mănânce până nu se spală sau să nu se mai frece la ochi (murdare pe maini) că fac conjunctivită. O (să încerc) să mă potolesc și nu voi mai face atâta tam-tam pe tema asta.

Domnica Petrovai este cea care a vorbit despre cuplu și despre valorile pe care le transmitem copiilor prin felul în care ne comportam cu soțul/soția. Noi suntem modelul după care își vor alege jumătatea. Noi le aratăn ce înseamnă iertarea, răbdarea, afecțiunea prin felul în care practicăm asta în cuplu.

-despre educația financiară a copiilor a vorbit Adrian Asoltanie. Datorită lui voi începe să le învăț pe fete ce înseamnă să faci economii și cum să le cheltuiască. Nu le voi mai spune „nu avem bani” ci „hai să vedem cum facem, să găsim o solutie”. Vom face mai multe puşculițe, în funcție de dorințe.

-despre bullying și cyberbullying, despre programe de control parental în mediul online și despre aplicații pentru copii au vorbit Gyorgy Gaspar, Simona Penescu și Loredana Botezatu. Au fost discuții interesante și utile dar cel mai mult mi-a placut ideea că nimic nu protejează copilul de ceea ce îl poate afecta online mai mult decât o face o bună comunicare cu părinții. Noi nu am ajuns încă la această etapă (de care mă tem) dar sper ca o să reușesc să fiu lângă fete la nevoie.

În ultima parte a conferinței au vorbit Ela Crăciun, Ana Nicolescu, Laura Frunza, Florina Badea, Anca Bold Gheorghe, Miruna Ioani și Cristian China- Birta (moderator), povestind fiecare despre cum a adus blogul personal acolo unde este acum. Evident, părerile au fost diferite. (Dacă Anca Gheorghe spunea că scrie zilnic, Ana Nicolescu scrie săptămânal pentru că muncește mult la documentarea articolelor. ) Din nou am conștientizat problema mea, și anume că nu sunt consecventă.

Probabil că sunt multe pe care acum le scap din vedere căci a fost o zi plină de informații. Unele le-am trecut repede pe pagina de Fb iar pe unele mi le voi aminti cu siguranță citind pe alte bloguri.

Mulțumesc Evensys pentru șansa oferită (sper să devină un obicei și să particip anual)! Totul a fost minunat!

Mi-a făcut plăcere să te cunosc Zâna Scutecel! Mă bucur că te-am revăzut Catinca Vlad. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm de vorbă Bianca Timşa Stoicescu. Te iubesc Ana Neacşu!

Acestea fiind spuse, mă retrag în bula mea de la țară și promit să revin cât se poate de hotărâtă când începe școala!

5 gânduri despre &8222;Social Media for Parents 2017&8221;

  1. Mămică de copii frumoși, îți împărtășesc temerile legate de atitudinea noastră față de copii, cu fiecare conferință acumulez mai mult curaj pentru a face schimbări de atitudine.
    Mă bucur că ne-am reîntâlnit! Sa ne vedem cu bine an de an la SMP 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s