De ziua mea

​M-ai întrebat ce îmi doresc de ziua mea anul acesta. De mult mă tot gândesc și încă nu am un răspuns.  De fapt, am, dar nu e ceva obișnuit,  ce se poate comanda online. De lucruri materiale n-am nevoie, am absolut tot ce-mi trebuie.
 Deci? De ce as avea nevoie de la tine? Stai jos și citeste:

– îmi doresc ca seara când te întorci de la serviciu, după ce le dai lor atenția cuvenită, să faci același lucru și cu mine. Să vorbești cu mine, soția ta, nu mama copiilor tai. Altfel spus, întreaba-mă „ce mai fac”, nu „ce-au mai făcut”

– aș vrea să încerci să nu mai adormi înaintea lor, să ieși din dormitor și să stai cu mine, măcar puțin, doar noi doi.

– aș vrea să mă lași să mă vait, să ma lași să mă doară capul fără să-mi spui imediat că și pe tine te doare.

-as vrea să mă asculți. Nu să-mi dai sfaturi, sugestii sau să încerci să mă ajuți cumva, doar sa mă asculți. Nu mai zic, că de multe ori orice „e din vina mea”…

-aș vrea să mă crezi când spun că sunt obosită și sa nu mă întrebi „păi, ce, n-ai dormit la prânz”? După atâția ani încă mai crezi că un somn de prânz salvează o noapte fragmentată de dinți/dureri de burtă/tuse/cinemaistiece…

-aș vrea să mă iei in brațe mai des dar să te uiți înainte la ce fac.  Uneori vrei îmbrățișări fix atunci când eu fac ceva ce chiar nu poate fi amânat, sunt cu mainile – n oala cu mâncare,  etc. Știu că nu o faci intenționat dar în astfel de momente mai bine dispari decât să insiști să te țin în brațe.

-aș vrea să taci atunci când casa e întoarsă pe dos. Așa cum taci și când e lună. Dacă de lăudat nu poți să lauzi, fă același lucru și cu critica. Ți-am zis, într-o zi nu voi face nimic, să îți dai seama cam  câte fac eu, chiar și atunci când „nu se vede”.

-nu vreau să mă ajuți la curățenie decât dacă o faci fără să comentezi.  Să faci pentru că vrei nu pentru că trebuie. Să-ți fie drag, că, până la urmă, e și casa ta.

-nu te uita urât la mine și nu mă face să mă simt incapabilă doar pentru că am uitat să le dau siropul de tuse. Am de făcut atâtea lucruri și pur și simplu mai uit și eu.

– ajută-mă să mă simt bine cu mine, să-mi plăcă să fiu în pielea mea (cu vergeturi si celulită) de femeie rotunjită de trei sarcini (și „iubitoare” de biscuiți :))). Nu mă mai întreba când mă duc la sală sau când încep să ies, să fac mișcare. Iubeste-mă așa cum sunt, căci, sunt doar câteva kilograme în plus. În rest, sunt tot eu, cea de care te-ai îndrăgostit acum 10 ani. Încearcă sa mă vezi, așa,  ușor camuflată, cum sunt acum. 

-spune-mi mai des ca sunt frumoasa, ca mă placi, că îți sunt dragă.  Și nu mai face glume de genul ” te iubesc, mă, grăsuțo”,  amuzante doar pentru tine

-lasă-mă să decid singură când trebuie să iau o pauza de dulciuri/cola. Nu sunt copilul tău, nu vreau să „mă educi”. Uneori mă simt fix așa, și mă trezesc mâncând pe furiș. Opreste-te! Pentru binele meu, las-o mai ușor cu criticile și sfaturile. Știu ce am de făcut și o voi face la momentul ales de mine.

Cam atât îmi doresc de ziua mea! Și în zilele de după! Sper că nu cer prea mult. In caz că da, ia-mi o cola! 🙂

PS: te iubesc mult, maimuțoiule! Chiar și când mă enervezi de ajung să mă balbai,  chiar și când îmi vine să-ți sucesc gatul să-ți poți vedea ceafa, chiar și când îmi vine să fug, te iubesc! Și nu, nu fug, nu scapi tu așa ușor de mine!

PSS: nu-mi întoarce vorba. Stiu că nici eu nu sunt mai bună. Știu că fac multe „nesărate”, dar, acum vorbim doar de tine. Sâc!

HBP!

4 Comments

Lasă un răspuns