Gânduri vechi, la început de post

Gânduri vechi, la început de post

Mă uit cu jind la laptele bătut din oala de lut cât de bine arată și câtă smântână galbenă are pe de-asupra. Mereu găsesc motive să nu postesc. Mereu imi caut scuze.

De cand ne-am mutat la casa nouă am uitat de Dumnezeu. Pe motiv că suntem prea obosiți n-am mai făcut rugăciunea. Din cauză că n-am avut aragaz (desi am o plita cu cuptor electric care funcționează  perfect) n-am mai făcut mâncare de post. Ne-am îndepărtat din ce in ce mai mult de El și deși conștientizăm nu facem nimic. În noua casă mai toate au mers prost. Aproape toate lucrurile au fost montate greșit și făcute de cel puțin doua ori. Ultima găselniță e ca apa de la robinet curentează. De ce? Încă nu știm cauza. În sufletul meu însă știu că toate au mers greu și prost pentru că nu l-am chemat în ajutor pe Dumnezeu. Am mulțumit sec, superficial.

Nu știu de ce mă tot gândesc că abia aștept să terminăm cu renovatul să pot să-mi reiau obiceiul legat de rugăciune și acatiste. O pot face oricând si oriunde. Teoretic știu asta dar practic… Am pierdut lupta, am renunțat. Nici la biserică n-am mai fost. In ultimele doua luni am mers o singură dată la slujbă. În fiecare duminică împărtășim fata, stam 5 minute si plecăm acasă. Off, mi-e atât de ciudă pe mine. Sunt atât de slabă. În clasa l,  prima poezie învățată de mine la ora de religie a fost ” Totdeauna lucrul tau sa-l începi cu Dumnezeu. Unde-i El și harul Său nici un lucru nu e greu”. Îmi răsună în minte îndemnul ăsta de atâția ani dar nu ajunge mai departe de atât. Ramane sec, undeva în colțul minții și nu reușește să miște nimic în sufletul meu împietrit.

Exact când am mai mare nevoie de Tine te uit, te las pentru mai târziu. Un târziu care nu mai vine parcă. Și tot aman, și tot mă las ușor purtată de val și încep să mă complac in starea asta. Încet, încet nici conștiința nu mă mai mustră. Pesemne, a ațipit deja.
Te rog, trezeste-ma Doamne! Te rog, nu mă lăsa așa!

5 gânduri despre &8222;Gânduri vechi, la început de post&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s