Notă

Miraculoasa Mentă

Fetele mele se joacă împreună în sufragerie. Eu mă simt obosită, fără vlagă. Căldura asta m-a înmuiat ca pe o bucată de aluat. Pornesc agale spre bucătărie cu gand să imi fac o cafea. Deschid dulapul și il vad, borcanul cu frunze de mentă. Îi dau o sansa și alung pentru moment pofta de cafea (a doua pe ziua de azi).

Știu că am facut o alegere bună din clipa în care deschid borcanul. Mirosul de mentă mă duce direct în grădina bunicii, mă înviorează și mă face să am brusc o stare de bine. Mmm, 15 minute mai târziu savurez relaxată licoarea verde. E parfumată și răcoritoare. E exact ce am nevoie într-o zi în care energia mea e sub 0 iar a lor atinge cote maxime. Știam despre mentă doar că e bună când ai probleme cu stomacul. Din curiozitate, caut mai multe informații.

Aflu că ceaiul de mentă are efecte puternice asupra sistemului nervos și  tratează anxietatea. Ha, asta tocmai am simțit!

Cel mai util lucrul care l-am aflat e că uleiul de mentă calmează  mâncărimile cauzate de mușcăturile de țânțari. Fetele mele au alergie și se umflă foarte tare zona în care sunt ciupite așa că în mod cert voi testa cât de curând asta.

La fel de interesant este și faptul că ceaiul de mentă poate fi folosit ca apă  de gură şi pentru tratamentul aftelor. E de ajutor și în timpul sarcinii pentru reducerea senzațiilor de greață sau vărsături dar și în acea perioadă a lunii cu nervi și crampe abdominale.

Minunat! Câte beneficii! Ce comoară ascundeam în cămară!

Iar limonada cu mentă, în mod cert, e deliciul verii. Nu cred că e cinva care să nu se răcorească din când în când cu aceasta băutură revigorantă . Eu o pregatesc în casă. E foarte simplu. Nu e nevoie decât de 3 lamai, câteva frunze de mentă, 2,5 litri de apa și miere după gust. Rezultatul? Cel mai bun și mai sanatos suc pentru toată familia.

Până acum nu am folosit-o prea des, deși bunica mea era mar consumatoare de „izma”, așa cum i se mai zice popular. Dar acum că știu câte beneficii are, cât de bun e ceaiul și cât de gustoasă e limonada dacă adaugi în ea și cateva frunze de mentă, voi face  un stoc urias, să-mi ajunga toată iarna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s